ua en ru

Росія готується до виходу з Ради Європи

Росія готується до виходу з Ради Європи Фото: Валентина Матвієнко (council.gov.ru)

У РФ заявили, що причина у тривалій кризі в Раді Європи

Спікер Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко заявила, що РФ розглядає можливість виходу з Ради Європи. Про це вона заявила на зустрічі з головою Парламентської асамблеї Ради Європи Ліліан Морі Паск’є в Москві, повідомляє ТАСС.

Матвієнко вважає, що причина у тривалій кризі в Раді Європи. Як відомо, Росія з 2015 року не бере участі в роботі ПАРЄ, а влітку 2017 року припинила платити внески до бюджету Ради Європи.

"У нас дозріває внутрішнє рішення вийти з Ради Європи. Я вам кажу це щиро", - сказала вона, звертаючись до глави асамблеї.

Спікер Ради Федерації підкреслила, що Москва хотіла б продовжити роботу в Асамблеї і зацікавлена ​​в тому, щоб Рада Європи залишалася "універсальною пан'європейською організацією" і забезпечувала "єдність гуманітарно-правового простору від Антарктики до Тихого океану".

"Водночас ми оцінюємо ситуацію в Парламентській асамблеї Ради Європи як критичну", - додала Матвієнко.

Нагадаємо, рішення РНБО про припинення договору про дружбу з РФ набула чинності.

Додамо, 17 вересня Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією.