ua en ru

Німеччина виступає за повернення Росії в ПАРЄ, - постпред України

Німеччина виступає за повернення Росії в ПАРЄ, - постпред України Фото: засідання ПАРЄ (twitter.com/PACE_News)

Німецька сторона сумнівається, чи варто повертати РФ в ПАРЄ будь-якою ціною

Голова постійної делегації України в ПАРЄ Володимир Ар'єв за підсумками зустрічей з депутатами Бундестагу (Німеччина) зазначив, що німецька сторона виступає за повернення Росії в ПАРЄ. Про це він написав у Facebook.

Зазначимо, що Ар'єв провів зустрічі з головами комітетів з питань ЄС з прав людини, керівниками делегації в ПАРЄ від німецької партії ХДС і соціал-демократів, заступником керівника фракції ХДС, спікером ХДС з питань зовнішньої політики, з новим уповноваженим МЗС ФРН з питань Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії.

"Обговорювали ситуацію в ПАРЄ та Раді Європи в цілому. Німці вважають, що РФ потрібно повертати в ПАРЄ, але сумніваються, чи будь-якою ціною. Тобто все складно, але не безнадійно", - повідомив він.

Ар'єв розповів, німецька сторона готова "чути українську позицію".

Німеччина виступає за повернення Росії в ПАРЄ, - постпред України

Нагадаємо, в 2014 році делегація Росія через ситуацію навколо України була позбавлена права брати участь у голосуванні, у керівних структурах ПАРЄ та її спостережних місіях. У відповідь парламентарії РФ відмовилися приїжджати на сесії Асамблеї.

В кінці жовтня спікер Ради федерації Росії Валентина Матвієнко заявила що Росія не буде робити внески в Раду Європи до повернення російської делегації в ПАРЄ. Тоді в ПАРЄ запропонували подати в суд на РФ за несплату внесків.