ua en ru

Нардепи повернуться до розгляду законопроекту про зняття депутатської недоторканності, - глава профільного комітету

Профільний комітет Верховної Ради України (ВР) прийняв рішення відправити на повторне перше читання законопроект про зняття депутатської недоторканності. Про це в ході погоджувальної ради заявив голова комітету з питань правової політики, нардеп від фракції БЮТБ Сергій Міщенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Законопроект пройшов Конституційний суд, але рішення Конституційного суду неоднозначне, тому що деякі позиції неконституційні і тому ми повертаємося, за регламентом ВР, до початкової процедури. Комітет на засіданні прийняв рішення, щоб ВР внесла даний законопроект, для того щоб він пройшов процедури, які ми вже проходили. Потрібно знову проходити перше читання, щоб депутати могли вносити свої пропозиції", - заявив Міщенко.

Зазначимо, згідно з постановою № 3251-п про подальшу роботу над законопроектом про внесення змін до Конституції України (щодо гарантії недоторканності для окремих посадових осіб), розгляд законопроекту планується на 24 травня 2012 р.

Раніше глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що відповідний проект закону має бути розглянутий в сесійній залі "як можна швидше".

Нагадаємо, Конституційний суд виніс рішення по даному проекту закону ще в квітні 2010 р.