ua en ru

Нардепи повернули собі високі зарплати, урізавши пенсії простим українцям, - Медведчук

Тим же законом, яким народні депутати урізали пенсії працюючим пенсіонерам, вони зняли обмеження по оплаті праці для народних депутатів, міністрів, працівників Національного банку. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

Політик нагадав, що з 1 квітня перестане діяти норма закону, яка передбачала, що "в 2015 р. максимальний місячний розмір заробітної плати (грошового забезпечення) народних депутатів України, членів Кабінету міністрів України, прокурорів, працівників державних органів (крім Національного антикорупційного бюро і Національного агентства з питань запобігання корупції) та інших бюджетних установ, працівників НБУ, суддівської винагороди обмежується 7 розмірів мінімальної заробітної плати, а при скороченні чисельності працівників - 10 розмірів мінімальної заробітної плати".

"Знизивши доходи пересічних українців і збільшивши пільговий пенсійний вік, нардепи тим же документом повернули можновладцям високі зарплати. Мабуть, так у їх поданні і виглядає соціальна справедливість, боротися за яку вони обіцяли своїм виборцям", - підкреслив Медведчук.

Нагадаємо, відповідно до закону № 213-VIII "ПРО внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо пенсійного забезпечення" з 1 квітня працюючим пенсіонерам будуть виплачувати тільки 85% пенсії.