ua en ru

Нардепи з шести спроб не змогли затвердити порядок денний Ради на тиждень

Нардепи з шести спроб не змогли затвердити порядок денний Ради на тиждень Фото: Верховна рада України (РБК-Украина)

За це питання проголосували лише 176, 194, 206, 219, 214, 217 парламентарів при 226 мінімально необхідних

Верховна рада України (ВРУ) не змогла затвердити порядок денний на тиждень пленарних засідань парламенту 4-7 вересня, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, за це питання проголосували лише 176, 194, 206, 219, 214 та 217 парламентарів при 226 мінімально необхідних.

Парубій зазначив, що у порядку денному є блок питань інтелектуальної власності, блок національної безпеки і оборони, а також велика кількість ратифікацій. Спікер підкреслив, що з питань ратифікації "у нас є заборгованості".

Голова ВР зазначив, що оскільки порядок денний на тиждень підтриманий не був, парламентарі мають можливість розглядати питання лише другого читання та ратифікацій.

Крім того, Парубій закликав народних депутатів у наступний вівторок підтримати порядок денний на всю сесію.

Зазначимо, згідно з порядком денним на сьогодні, Рада має розглянути у другому читанні проект закону "Про управління об'єктами державної власності" та ще ряд законопроектів, які стосуються інтелектуальної власності.

Нагадаємо, 4 вересня спікер Верховної ради України Андрій Парубій відкрив перше пленарне засідання дев'ятої сесії парламенту. У залі зареєструвалися 375 народних депутатів.

Як писало РБК-Україна, глава ВР повідомив, що парламент розгляне питання зняття

депутатської недоторканності в жовтні або на початку листопада.

Додамо, що представник президента України у Верховній раді Ірина Луценко після зустрічі президента з представниками фракцій парламенту повідомила, що Рада може розглянути питання оновлення Центральної виборчої комісії (ЦВК) на наступному пленарному тижні.