ua en ru

Рада сьогодні розгляне законопроект щодо управління об'єктами держвласності

Рада сьогодні розгляне законопроект щодо управління об'єктами держвласності Фото: Верховна рада України (РБК-Украина)

Верховна рада 4 вересня відкриє дев'яту сесію восьмого скликання

Верховна рада України (ВРУ) сьогодні, 4 вересня, розгляне у другому читанні проект закону "Про управління об'єктами державної власності". Про це йдеться у порядку денному засідання, опублікованому на офіційному сайті відомства.

Зокрема, у законопроекті йдеться про впорядкування процедури відчуження суб'єктами господарювання державного сектору економіки житла своїм працівникам.

Окрім того, нардепи планують розглянути у першому читанні проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правової охорони винаходів та корисних моделей", а також проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правової охорони інтелектуальної (промислової) власності", проект закону про внесення змін до закону "Про фізичну культуру і спорт", "Про первинну медичну допомогу на засадах сімейної медицини".

У другому читанні народні депутати розглянуть проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань", "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування", "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України", а також про внесення зміни до статті 9 Закону України "Про лікарські засоби".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що парламент може розглянути питання оновлення Центральної виборчої комісії (ЦВК) на наступному пленарному тижні.

Окрім того, спікер ВРУ Андрій Парубій зазначав, що питання ЦВК має бути одним з перших для розгляду наступної сесії.

Так, у липні Парубій заявив, що Верховна рада має проголосувати за оновлення складу Центральної виборчої комісії (ЦВК) у вересні.