ua en ru

Нардепи сьогодні розглянуть питання ратифікації

На сьогоднішньому пленарному засіданні народні депутати України планують розглянути питання ратифікації, серед яких законопроект про ратифікацію договору між Україною і ООН про виконання вироків, винесених Міжнародним кримінальним трибуналом для колишньої Югославії, і законопроект про ратифікацію протоколу №3 до Європейської рамкової конвенції про транскордонну співпрацю між територіальними громадами і владою щодо об'єднань єврорегіональної співпраці. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Крім того, парламентарії планують ратифікувати договір між урядами України і Шрі-Ланки по повітряних з'єднаннях і розглянути законопроект про відновлення прав осіб, депортованих за національною ознакою. Також депутати розглянуть питання включення до порядку денного законопроекту про амністію в 2012 р., розроблений народним депутатом Арсенієм Яценюком, і низку законопроектів, що стосуються внесення змін до чинного Кримінального кодексу.

Серед іншого депутати розглянуть законопроект про Національне антикорупційне бюро і законопроект про вдосконалення процедури голосування на виборах і референдумах, а також проект закону про порядок компенсації збитку, нанесеного громадянинові незаконними діями органів дізнання, досудового слідства, прокуратури і суду, і законопроект про внесення змін до деяких законів, що стосуються узгодження кандидатур для призначення на посаді і звільнення з посад керівників правоохоронних органів.

Також парламентарії розглянуть законопроект народного депутата Андрія Павловського про внесення змін до Податкового кодексу щодо встановлення нових ставок податку з доходів фізичних осіб і оподаткування окремих транспортних засобів, які можуть відноситися до предметів розкоші.