ua en ru

Нардепи Розенблат і Поляков отримали хабарі за реєстрацію проекту про видобуток бурштину, - НАБУ

Нардепи Розенблат і Поляков отримали хабарі за реєстрацію проекту про видобуток бурштину, - НАБУ Фото: Артем Ситник (РБК-Україна)

Депутати запропонували свої послуги в схемі з незаконного видобутку бурштину

Депутати Верховної Ради України Борислав Розенблат і Максим Поляков отримали хабарі за реєстрацію законопроекту про видобуток бурштину. Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник під час прес-конференції у вівторок, 20 червня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Депутати запропонували свої послуги в схемі з незаконного видобутку бурштину, тільки за реєстрацію цього законопроекту було отримано 15 тисяч доларів, але підтримки в парламенті не було, тому організовувалася схема видобутку бурштину під виглядом рекультивації земель", - розповів Ситник.

Також, за словами Холодницького, Розенблат і Поляков ініціювали зміни до законодавства.

"Сума хабара 285 тисяч доларів, з яких 85 тисяч доларів було передано охоронцеві", - сказав Холодницький.

Голова НАБУ зазначив, що станом на зараз у цій справі затримано 6 осіб.

"Всього, за станом на зараз, затримані у нас 6 чоловік. Це троє помічників народних депутатів, один охоронець нардепа і два представника громадської організації, яка займається боротьбою з корупцією", - пояснив він.

Нагадаємо, у квітні у Рівненській області Служба безпеки України (СБУ) припинила діяльність угруповання з незаконного видобутку і збуту бурштину.