ua en ru

Нардепи прийняли проект постанови про відзначення 290-річчя від дня народження Григорія Сковороди

Верховна Рада Україна (ВР) прийняла проект постанови № 9605 від 19 грудня 2012 р. ініційований народним депутатом Володимиром Яворівським про святкування 290-річчя від дня народження Григорія Сковороди. За відповідний проект постанови проголосували 376 народних депутатів.

Під час обговорення нардепи підтримали поправку про включення до постанови "Про відзначення 290-річчя від дня народження Григорія Сковороди" пропозиції про відкриття музею Григорія Сковороди і початок створення історико-культурного заповідника "Батьківщина Григорія Сковороди".

Крім того, нардепи прийняли проект постанови про відзначення 125-річчя від дня народження Леся Курбаса та 120-річчя з дня народження вченого-математика Михайла Кравчука.

Проектами постанови рекомендовано: уряду - створити організаційні комітети з підготовки та проведення заходів, затвердити їх план і вирішити питання про його фінансове і матеріально-технічного забезпечення, Державному комітету телебачення і радіомовлення - організувати відповідні тематичні теле-та радіопередачі.