ua en ru

Нардепи запропонували заслухати у Раді звіт "Укроборонпрому"

Народні депутати з групи "Воля народу" просять заслухати на засіданні Верховної Ради України звіт "Укроборонпрому" про державне оборонне замовлення. Про це заявив народний депутат, член групи "Воля народу" Андрій Деркач, сьогодні на засіданні погоджувальної ради депутатських груп і фракцій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми підтримуємо питання щодо забезпечення нашого "Укроборонпрому". Але для початку необхідно заслухати звіт "Укроборонпрому", зокрема, якщо треба, то в закритому режимі", - сказав Деркач.

Також, за його словами, необхідно розглянути питання про необхідність внесення змін до держбюджету.

"Ці зміни повинні бути внесені вже у лютому. На бюджетному комітеті звучали пропозиції про внесення змін до бюджету в частині виділення на освіту близько 3 млрд грн і охорону здоров'я близько 3,5 млрд грн", - заявив Деркач.

Також лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликала запросить до парламенту на годину уряду представника Ради національної безпеки і оборони.

"Минулого тижня ми заслухали звіт про застосування санкцій проти Росії. Нам, на жаль, не назвали жодної конкретної санкції, введеної Україною проти Росії. Ми підозрюємо, що цих санкцій просто не введено. Я прошу в п'ятницю ініціювати звіт по введеним санкціям, запросити представництво РНБО і уряд", - заявила Тимошенко.

Нагадаємо, Рада завтра може розглянути законопроекти про державне оборонне замовлення.