ua en ru

Нардепи пропонують врегулювати питання повернення коштів колишнім власникам держвласності при реприватизації

У Верховній раді України (ВР) зареєстрований проект закону № 2578а, ініційований групою народних депутатів, яким передбачається врегулювати питання повернення коштів колишнім власникам держвласності при реприватизації. Проект закону "Про внесення змін до закону України "Про приватизацію державного майна "щодо захисту прав покупців об'єктів приватизації у разі повернення їх у державну власність" опублікований на офіційному сайті ВР.

Законопроект передбачає, що кошти, отримані від продажу державного майна надходять до Державного бюджету України за винятком коштів, що надійшли від повторного продажу об'єктів приватизації, які були повернуті в державну власність.

Крім того встановлюються терміни повернення коштів, а також терміни, коли повинна початися процедура повторного продажу. До того ж, законопроект встановлює, що сума коштів, яку потрібно повернути покупцеві, повинна встановлюватися за даними незалежної оцінки.

Крім того, законопроект зазначає, що у разі, якщо об'єкт за результатами повторних продажів не реалізований, то кошти повертаються покупцеві у встановленому законом порядку з державного бюджету України.

Також пропонується, що за необгрунтоване порушення термінів по повторного продажу, а також термінів повернення коштів покупцеві, державний орган приватизації несе відповідальність, передбачену чинним законодавством України.