ua en ru

Нардепи пропонують зменшити мінімальну кількість учнів у класах сільських шкіл до 3 чоловік

У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований законопроект ініційований народними депутатами від фракції Партії регіонів, згідно з яким пропонується скоротити мінімальну кількість учнів у класах сільських шкіл. Відповідний законопроект № 10392 про внесення змін до закону України "Про загальну середню освіту" (щодо мінімальної кількості учнів у класах загальноосвітніх навчальних закладів, розташованих в сільській місцевості) опублікований на офіційному сайті ВР.

Законопроект передбачає, що в загальноосвітніх навчальних закладах, розташованих у селах, селищах, кількість учнів у класах визначається демографічною ситуацією, але повинна становити не менше трьох осіб. При меншій кількості учнів у класі заняття проводяться за індивідуальною формою навчання.

Як відзначає автор законопроекту, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту підтримало законопроект.

Законопроект був ініційований з метою забезпечити конституційне право на освіту, зокрема, учнів загальноосвітніх шкіл у сільській місцевості, на отримання доступного і якісного середньої освіти. А також перешкодити закриття шкіл у сільській місцевості.