ua en ru

Нардепи пропонують Раді звільнити голів Печерського та Шевченківського райсудів Києва

Позафракційні народні депутати Роман Стаднійчук та Анжеліка Лабунська пропонують Верховній Раді України звільнити голів Печерського та Шевченківського райсудів м. Києва.

Позафракційні народні депутати Роман Стаднійчук та Анжеліка Лабунська пропонують Верховній Раді України звільнити голів Печерського та Шевченківського райсудів м. Києва. Відповідні проекти постанови депутати сьогодні зареєстрували у ВР.

Зокрема проект постанови № 4457 передбачає звільнення з посади голови Шевченківського районного суду м. Києва Олени Мєлєшак.

Нагадаємо, на початку грудня 2013 р Шевченківський районний суд. заарештував на 60 днів 9 підозрюваних в організації масових безворядків у Києві 1 грудня під стінами Адміністрації Президента у Києві.

Серед заарештованих - Микола Лазаревський, який працює дизайнером і Валерій Гарагуц, журналіст дніпропетровського видання "Лица", Владислав Загоровка, 1975 р. н., проживає в Броварах, працює водієм, батько троьох дітей. Також під варту взяли Олександра Остащенка, Ярослава Притуленка, Олександра Солоненка, Юрій Болотов, друг Славка Вакарчука, екс-директор гурту "Океан Ельзи" та ще двоє людей. Суд відмовився віддати на поруки хлопців депутатам Верховної Ради.

Також проект постанови № 4456 передбачає звільнення з посади Голови Печерського районного суду міста Києва Інну Отрош.
Вона головує у Печерському суд м. Києва з 2007 р. У 2008 р. Президент України Віктор Ющенко призначив замість Отрош головою Печерського райсуду Києва Колесніченка, проте Окружний адміністративний суд Києва призупинив укази Ющенка. Пізніше у цьому ж році Рада суддів перепризначила Отрош головою Печерського райсуду Києва.

Отрош також входила до складу колегії суддів Печерського районного суду Києва, у справі проти захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка, обвинуваченого у побитті екс-дружини Наталії Окунської.

Власенко заявляв, що суддя Отрош має "явно вороже ставлення до нього особисто".

Також Стаднійчук і Лабунська пропонують звільнити Галину Супрун з посади голови Подільського районного суду м. Києва (проект постанови № 4453).

Також проектом постанови № 4454 нардепи пропонують звільнити Сергія Пойду з посади голови Дарницкого районного суду м. Києва.