ua en ru

Нардепи пропонують звільнити від сплати ПДВ інвестпроекти, реалізовані на території Криму

У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований законопроект № 10291 від 30 березня 2012 ініційований народними депутатами від Партії регіонів про внесення зміни до розділу XХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України (щодо оподаткування здійснення інвестиційної діяльності на території Автономної Республіки Крим). Текст законопроекту опубліковано на офіційному сайті ВР.

Законопроект передбачає внесення змін до Податкового кодексу, якими передбачено податкові пільги по реалізації зареєстрованих в установленому порядку інвестиційних проектів на території Криму.

Так, згідно законопроекту, терміном на 5 років з моменту реєстрації реалізованого на території Криму інвестиційний проект звільняється від сплати податку на додану вартість.

Крім того, строком на 5 років звільняється від оподаткування прибуток суб'єктів господарювання, отриманий від реалізації таких інвестиційних проектів.

Також законопроектом встановлюватися пільги на везіння на митну територію товарів, які будуть використовуватися в ході реалізації інвестпроекту, за умови, що сума пільг не є більшою суми вартості товарів.

Глава Ради міністрів Криму Анатолій Могильов зазначив, що реалізація цієї ініціативи стане дієвим механізмом для створення максимально сприятливого інвестиційного клімату в Криму. "У різних галузях економіки Криму є проекти, які цікаві потенційним інвесторам. Наше завдання - не тільки запропонувати перспективні інвестиційні проекти, але і створити комфортні умови для роботи бізнесу, у тому числі, на законодавчому рівні», - сказав Могильов.