ua en ru

Нардепи пропонують більш ніж в 3 рази підвищити мита на імпорт вин і віскі

У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований законопроект № 2256а, ініційований народними депутатами від Партії регіонів Катериною Ващук і від "Батьківщини" Андрієм Сенченко, яким пропонується в 3,3 рази підвищити мита на імпорт вин. Текст проекту закону "Про внесення змін до Митного тарифу України, затвердженого Законом України" Про Митний тариф України "(щодо підвищення ставок ввізного мита на алкогольні напої)" опублікований на офіційному сайті ВР.

Законопроектом пропонується скасувати пільгове мито на імпорт вермутів, коньяків і віскі і прирівнювання його до звичайного. Замість діючої на ці напої нульової ставки пільгової ввізного мита вона складе 1 євро / літр вермутів і 3,5 євро / літр коньяків, бренді і віскі.

"Різниця в сумі сплаченого мита у зв'язку із збільшенням ставки мита з 0,3 до 1 євро на 1 л складе 8,96 млн. євро - що буде прямим доходом бюджету України. Крім того, слід врахувати додатковий економічний ефект для вітчизняних виробників після стабілізації ринкової кон'юнктури і відновлення обсягів виробництва ", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.