ua en ru

Нардепи підтримали включення до порядку денного законопроекту про спецконфіскацію

Нардепи підтримали включення до порядку денного законопроекту про спецконфіскацію Фото: Рада підтримала включення до порядку денного законопроекту про спецконфіскацію

За включення документу до порядку денного з четвертого разу проголосували 229 нардепів

Депутати Верховної Ради України підтримали включення до порядку денного для розгляду питання і прийняття рішення щодо законопроекту №4057 "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо особливостей звернення в доход держави грошових коштів, цінностей і доходів від них до прийняття вироку суду", передає кореспондент РБК-Україна.

За включення документу до порядку денного з четвертого разу проголосували 229 нардепів. До цього включення проекту закону підтримали 223, 225, 222 депутатів ВР при мінімально необхідних 226.

Так, прийняття документа має сприяти поверненню арештованих коштів колишнього президента Віктора Януковича до державного бюджету України.

Також депутати ВР підтримали включення до порядку денного законопроекту №3196 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо невідворотності покарання осіб, які вчинили тяжкі та особливо тяжкі злочини)". За включення проголосували з другого разу 226 парламентарів (спочатку 210).

Нагадаємо, за словами голови комітету з питань національної безпеки і оборони Сергія Пашинського, проект закону про режим спеціальної конфіскації майна був розроблений з урахуванням досвіду більше 20-ти європейських країн.