ua en ru

Нардепи не підтримали відсторонення Тетерука на 5 пленарних засідань з сесійної зали Ради

Нардепи не підтримали відсторонення Тетерука на 5 пленарних засідань з сесійної зали Ради Фото: Андрій Тетерук

За відсторонення проголосували лише 106 парламентарів

Народні депутати не підтримали відсторонення депутата Верховної Ради України з фракції "Народний фронт" Андрія Тетерука на п'ять пленарних засідань з сесійної зали ВР.

"За прохання наших депутатів-жінок, відповідно до інциденту, який відбувся в парламенті на минулому тижні між народним депутатом тетеруком і Олександрою Володимирівною Кужель, пропозиція колег-народних депутатів наступна: щоби вилучити Андрія Тетерука на п'ять пленарних засідань з депутатської зали", - сказав голова ВРУ Володимир Гройсман.

Спікер поставив питання на голосування, однак лише 106 парламентарів підтримали цю пропозицію.

Нагадаємо, лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак та його заступник Андрій Тетерук 11 листопада були на допиті в Генеральній прокуратурі України (ГПУ) у справі про побиття члена фракції "Батьківщина" Олександри Кужель.

5 листопада у Верховній Раді України сталася бійка між народними депутатами. Як повідомляють у прес-службі "Батьківщини", Тетерук вдарив Кужель скляною пляшкою по голові, в результаті чого у неї діагностували струс мозку. У свою чергу Тетерук заявляє, що його спровокували. Подія викликала бурхливу реакцію серед колег.