ua en ru

Нардепи планують внести до порядку денного ВР проект закону про процедуру підготовки та затвердження нової Конституції України

Народні депутати планують внести до порядку денного сесії Верховної Ради (ВР) України 16 березня проект закону про процедуру підготовки та затвердження нової Конституції України.
Також для включення до порядку денного сесії винесені: проект постанови про невідкладні заходи щодо посилення державної підтримки розвитку сільського господарства на ринкових засадах та забезпечення продовольчої безпеки держави, зміни до закону про державний бюджет України на 2011 р. в частині надання додаткової дотації з державного бюджету міському бюджету міста Києва на виплату стимулюючої муніципальної надбавки для працівників бюджетних установ міського підпорядкування, зміни до закону про акціонерні товариства щодо порядку використання прибутку акціонерного товариства, проект закону про недопущення погіршення пенсійного забезпечення громадян України, проект постанови про утворення національної конституційної асамблеї. Також планується внести в порядок денний низку законопроектів, які стосуються надання державної допомоги сім'ям з дітьми та малозабезпеченим сім'ям. І низку проектів законів, які стосуються змін до закону про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.
Крім того, сьогодні народні депутати розглянуть проект постанови про необхідність припинення порушень посадовими особами правоохоронних органів і керівниками центральних органів виконавчої влади конституційних прав громадян, яких було заарештовано або затримано після того, як вони вийшли на майдан незалежності в м. києві з метою захисту конституційних прав на працю суб'єктів малого та середнього підприємництва.
Також в сесійній залі планується розглянути проект закону про внесення змін до закону України про державну податкову службу України щодо служби в податковій міліції, зміни до закону про регламент ВР щодо забезпечення та захисту демократичних принципів діяльності парламентської меншості та проект закону щодо прозорості використання бюджетних коштів та коштів суб'єктів господарювання державної та комунальної форми власності їх розпорядниками.