ua en ru

Нардепи відмовилися скасувати закон про розширення ЦВК

Нардепи відмовилися скасувати закон про розширення ЦВК Фото: автор закону Андрій Парубій (РБК-Україна)

Тепер глава парламенту Андрій Парубій може підписати цей закон

Депутати Верховної ради відмовилися скасувати закон №9090 "Про внесення зміни до статті 6 закону "Про Центральну виборчу комісію", передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, парламентарі не підтримали проекти постанов №9090-П авторства Олени Шкрум (фракція "Батьківщина"), №9090-П1 авторства Ігоря Шурми та Михайла Папієва (фракція "Опозиційний блок") і 9090-П2 авторства Олександра Долженкова і Миколи Скорика ("Опоблок"). Першу постанову підтримали 42 нардепів, другу - 21 парламентар, третю - 26 депутатів ВР при 226 необхідних.

Таким чином, тепер глава парламенту Андрій Парубій може підписати цей закон і направити його на підпис главі держави.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна, регламентний комітет Верховної ради розглянув дві постанови про скасування розширення складу ЦВК і рекомендував ВР прийняти рішення у сесійній залі.

У вівторок, 18 вересня, Верховна рада прийняла в першому читанні за основу і в цілому законопроект №9090 "Про внесення змін до статті 6 закону "Про Центральну виборчу комісію". Закон передбачає, що кількість членів Центрвиборчкому збільшується з 15 до 17.

Підкреслимо, в комітеті з питань правової політики пояснили, що в разі успішного голосування за законопроект про збільшення кількості членів Центральної виборчої комісії (ЦВК) на поточному тижні прийняте парламентом рішення може бути оскаржене в Конституційному суді України.