ua en ru

Нардепи ухвалили закон про продовження друку газети "Голос України"

Нардепи ухвалили закон про продовження друку газети "Голос України" Фото: "Голос України" (УНІАН)

Законопроект підтримали 235 нардепів

Верховна рада України підтримала у другому читанні законопроект №6518 "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення офіційного опублікування законів України та інших нормативно-правових актів". Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Законопроект підтримали 235 нардепів.

Передбачається, що доведення до відома населення законів України та інших нормативно-правових актів здійснюється, зокрема, шляхом їх офіційного оприлюднення (опублікування) відповідно до закону державними друкованими ЗМІ та офіційними друкованими виданнями (офіційними виданнями) і розміщення на офіційних сайтах органів держвлади та органів місцевого самоврядування.

Згідно з документом, публікація законів та інших актів ВР в газеті "Голос України" буде вважатися офіційним обнародуванням (опублікуванням), а офіційне опублікування постанов Кабінету міністрів України буде здійснюватися в газеті "Урядовий кур'єр".

Таким чином, нардепи передбачили, що дія закону "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації" не поширюється на державні друковані ЗМІ, засновниками (співзасновниками) яких є органи державної влади, які відповідно до закону здійснюють офіційне оприлюднення (опублікування) законів та інших нормативно-правих актів (газети "Голос України" та "Урядовий кур'єр").

Нагадаємо, 5 липня Рада підтримала за основу законопроект про оприлюднення законів. Документ підтримали 240 депутатів ВР, притому що фракція БПП не брала участі в голосуванні - фракція "Блок Петра Порошенко" відмовилася брати участь у голосуванні за будь-які закони до розгляду питання оновлення Центральної виборчої комісії.