ua en ru

Нардепи за місяць канікул зареєстрували понад 120 законопроектів, - КВУ

Нардепи за місяць канікул зареєстрували понад 120 законопроектів, - КВУ Фото: ВРУ (rada.gov.ua)

Значна частина таких ініціатив ризикує потрапити в категорію "законодавчого спаму"

Народні депутати за місяць канікул (з 14 липня по 22 серпня) зареєстрували 128 законопроектів. Про це йдеться у повідомленні Комітету виборців України у Facebook.

"Попри перебування у відпустках, окремі народні депутати продовжують активно займатися законодавчою діяльністю. Так, за місяць канікул (з 14 липня по 22 серпня) було зареєстровано 128 нових законопроектів. Однак значна частина таких ініціатив ризикує потрапити в категорію законодавчого спаму", - йдеться у повідомленні.

Так, нардепи зареєстрували законопроекти, щодо внесення змін до Конституції України в частині скасування депутатської недоторканності, відповідальності за незаконне перетинання держкордону, процедури звільнення та призначення обмудсмена, законопроект щодо права лікаря на відмову від аборту через міркування совісті.

"На практиці в період відпусток законопроекти подають не самі народні депутати, а їхні помічники чи працівники апарату партії. Як правило, народний депутат заздалегідь ставить свій підпис під документами, а текст законопроекту може допрацьовуватися без жодної участі парламентаря. В результаті, намагаючись пропіаритися як законотворці, депутати закидають апарат ВРУ великою кількістю спаму", - пояснив голова КВУ Олексій Кошель.

За місяць канікул депутати зареєстрували більше 100 законопроектів Попри перебування у відпустках, окремі народні депут...

Опубліковано КОМІТЕТ ВИБОРЦІВ УКРАЇНИ 22 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Верховній Раді більше 60 нардепів досі не стали авторами прийнятих законів.