ua en ru

Нардепи-мажоритарники є лідерами серед прогульників засідань Ради, - Пинзеник 

Нардепи-мажоритарники є лідерами серед прогульників засідань Ради, - Пинзеник  Фото: засідання Верховної Ради України (twitter.com/Верховна Рада)

Єдиний спосіб змусити нардепів відвідувати пленарні засідання парламенту - це воля виборців

Народні депутати, які вже неодноразово обиралися до Верховної Ради в одних і тих самих мажоритарних округах, є лідерами серед прогульників пленарних засідань. Про це сьогодні у кулуарах парламенту журналістам заявив перший заступник голови комітету з питань організації роботи ВРУ Павло Пинзеник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Є дуже багато народних депутатів, які є депутатами не одного і не двох скликань, вони обираються постійно у мажоритарних округах і в одних і тих самих мажоритарних округах. Саме ці народні депутати, я вже не буду називати прізвища, є лідерами по невідвідуваності", - заявив Пинзеник.

При цьому він зазначив, що єдиний спосіб змусити народних депутатів відвідувати пленарні засідання парламенту - це воля виборців, які можуть підтримати або не підтримати їх на чергових виборах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада України відправила на повторне перше читання законопроект №6256 "Про внесення змін до законів України "Про комітети Верховної Ради України" та "Про центральні органи виконавчої влади" щодо оптимізації роботи комітетів Верховної Ради України і співвідношення предметів їх ведення з сферами діяльності міністерств".