ua en ru

Нардепа Лінька звинувачують у рейдерському захопленні нотаріальної контори та архіву

Група озброєних людей під керівництвом народного депутата з фракції Радикальної партії Олега Ляшка і командира добровольчого батальйону "Свята Марія" Дмитра Лінька 20 квітня захопила офіс нотаріальної контори по вулиці Льва Толстого у Києві. Про це йдеться у зверненні приватного нотаріуса Анни Рибалка в Генеральну прокуратуру України, Міністерство внутрішніх справ і Міністерство юстиції.

Як стверджується у зверненні, невідомі у кількості 15 осіб під особистим керівництвом Лінька увірвалися до приміщення нотаріальної контори, напали на співробітника і захопили приміщення. Сам Лінько заявив, що є новим власником приміщення за новим договором оренди. При тому, що термін дії договору оренди нотаріальної контори завершується лише в березні 2017 р.

"Отримавши доступ в офіс, загарбники змінили мою вивіску на табличку "Приймальня народного депутата". Охоронну компанію і міліцію, які приїхали на місце, в приміщення не пустили, посилаючись на Закон України "Про статус народного депутата України", - йдеться у зверненні.

Також Анна Рибалка стверджує, що в руки рейдерів разом з майном і меблями потрапили робочі документи, в тому числі - нотаріальний архів, що загрожує несанкціонованим доступом до державної власності, право доступу до якої мають лише нотаріуси. Про цей факт в установленому законом порядку проінформовано Головне управління юстиції та органів внутрішніх справ, порушено кримінальну справу. "Дмитро Лінько категорично відмовляється передавати документи співробітникам органів внутрішніх справ. Таким чином, порушується таємниця нотаріальної угоди і незаконно використовується інформація, що охороняється державою", - йдеться у зверненні.

Автори звернення висловлюють здивування фактом причетності до збройного рейдерського захоплення депутата від правлячої коаліції у ВР. "Це дискредитує нинішню коаліцію і створює враження, що ніхто серйозно не опікується дотриманням прав і свобод громадян в Україні, як це відбувається в країнах Євросоюзу, а в країні процвітає рейдерство, бандитизм і насильство з боку представників влади", - йдеться у зверненні.

Нардепа Лінька звинувачують у рейдерському захопленні нотаріальної контори та архіву

Нардепа Лінька звинувачують у рейдерському захопленні нотаріальної контори та архіву