ua en ru

Нардеп Яценко стверджує, що його хочуть вбити через "Уманьхліб"

Народний депутат від Партії регіонів Антон Яценко стверджує, що депутат Уманської міської Ради Максим Поляков замовив його вбивство через відкриття проти нього кримінальної за незаконне заволодіння акціями "Уманьхліб".

Народний депутат від Партії регіонів Антон Яценко стверджує, що депутат Уманської міської Ради Максим Поляков замовив його вбивство через відкриття проти нього кримінальної за незаконне заволодіння акціями "Уманьхліб". Про це він сьогодні сказав на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Причина в тому, що на сьогоднішній день є дуже резонансна кримінальна справа, це коли пан Поляков шахрайським способом заволодів акціями підприємства "Уманьхліб", і я як народний депутат по округу №200 не залишився осторонь, давав відповідні запити, що і викликало гнів цього юного політика. Ну і друга причина: він дуже хоче піти на вибори і весь час кричить, щоб я склав мандат, а якщо мене вб'ють, то це будуть якісь активісти Майдану і він піде на вибори, напевне такий був план", - сказав Яценко.

За його словами, вчора в обід Яценку подзвонили із МВС і попросили приїхати. Правоохоронці його повідомили, що його планують викрасти і вбити.

"Є розмова на Майдані кількох людей, їхні особи зараз встановлюються, в якій говориться, що депутата Яценка за Полякова треба покарати, викрасти і вбити, а якщо не вдасться викрасти, то просто вбити", - сказав Яценко. Він додав, що за Поляковим стежать по мобільному телефону і тому достеменно відомо, що в часи, коли відбувалася розмова Поляков на Майдані був.

Яценко звернувся до народного депутата "Батьківщини" Миколі Мартиненку, який начебто є спонсором Полякова, перевірити чи гроші які він дає йому на політичну діяльність, той не витрачає на замовлення вбивства. Він також додав, що не звинувачує партію "Батьківщина".

"Скажу по секрету, я вчора мав зустріч з одним із керівників "Батьківщини", абсолютну офіційну, я сказав, що така ситуація, вони сказали, що вони цю інформацію прийняли і вважають, що тут нема політики. Я в жодному разі не кажу, що в "Батьківщині" всі злодії і вбивці, але якщо таке є, то тут йдеться про життя і я не вважаю, що це провокація збоку Партії Регіонів",- сказав Яценко.

Він також додав, що повідомив Полякова через СМС-повідомлення, що правоохоронні органи знають про його плани. Яценко стверджує, що слідчі дії вже проводяться, а його головною метою було попередити вбивство.