ua en ru

Нардеп: під вивіскою "Укрбуду" будують приватні компанії з корінням в офшорах

Нардеп: під вивіскою "Укрбуду" будують приватні компанії з корінням в офшорах Фото: Максим Микитась

Під вивіскою компанії "Укрбуд" будують приватні компанії з корінням в офшорах. Про це заявив позафракційний депутат Верховної ради Віктор Чумак, пише журналіст Галина Корба у своїй статті "Дах поїхав. Київ стає епіцентром гігантської будівельної афери".

Зокрема, у матеріалі зазначається, що проекти "Укрбуду" часто опиняються в центрі скандалів. Так, журналіст вказує на житловий комплекс "Сонячна Рів'єра", який зводять на Микільсько-Слобідській вулиці. Жителі сусідніх будинків вважають, що комплекс "Рів'єра" порушує норми екології і безпеки, тому що стоїть на самому березі Дніпра.


До недавнього часу влада запевняла, що комплекс будується законно, але в травні Державна архітектурно-будівельна інспекція (ДАБІ) прийняла рішення анулювати дозвіл на будівництво ЖК. Тепер "Укрбуд" намагається в судах повернути собі це право.

Керівник "Укрбуду" Максим Микитась в недавньому минулому — депутат Київради від фракції УДАР Віталія Кличка. За словами нардепа Віктора Чумака, насправді під вивіскою "Укрбуду" будують приватні компанії з корінням в офшорах. Вони, мовляв, були пов'язані з Олександром Клименком, екс-главою Міністерства доходів і зборів часів президента Віктора Януковича.

"А зараз там, якщо покопатися, фігурують навіть близькі родичі Сергія Пашинського (народний депутат фракції "Народний фронт", - ред.)",— розповідає Чумак.

Крім того, за даними Чумака, у Микитася хороші стосунки з Ігорем Кононенком, близьким до президента нардепом від "Блоку Петра Порошенко", а також з Сергієм Березенком, ще одним представником президентської фракції, і мажоритарником Олесем Довгим, екс-секретарем Київради. "Всі це люди з однієї компанії: вони були в Київраді якраз тоді, коли роздавали землю (на якій будує "Укрбуд", - ред.)",— говорить Чумак.

Як підкреслюється в статті, Микитась всі звинувачення на свою адресу заперечує.

Зазначимо, раніше "РБК-Україна" повідомляло, що від БПП на довиборах у Чернігові, швидше за все, буде балотуватися президент Української державної будівельної корпорації "Укрбуд", екс-депутат Київради Максим Микитась. Його вважають креатурою впливового депутата від президентської партії Сергія Березенка. Він пройшов у парламент минулого літа після довиборів по сусідньому 205-му округу.

"Агітація за Микитася почалася на Великдень. Він привітав людей з білбордів під логотипом благодійного фонду мера міста Владислава Атрошенка "Поліський оберіг", - говорить Володимир Андрейченко, представник КВУ в Чернігівській області.