ua en ru

Нардеп "Удару" заявляє про затримання понад 100 активістів Євромайдану

Народний депутат "Удару" Валерій Карпунцов заявляє про затримання понад 100 активістів Євромайдану.

Народний депутат "Удару" Валерій Карпунцов заявляє про затримання понад 100 активістів Євромайдану. Про це він повідомив РБК-Україна.

У теж час, він зазначив, що офіційно затримано 65 учасників протестних акцій.

"Вчора було затримано більше сотні людей. До сотні відкрито офіційних справ, а не офіційно багатьох продовжують тримати під вартою. Ми їх рятуємо. Ми не ведемо статистики, скільки постраждало депутатів. Не в цьому завдання", - сказав Карпунцов.

При цьому нардеп фракції "Батьківщина", колега Карпунцова по наданню юридичної допомоги активістам Павло Петренко додав: "Наша головна задача - забезпечити юридичну допомогу затриманим, а не рахувати кількість постраждалих депутатів. Оперативна інформація жахає. Станом на шосту годину ранку було затримано близько 65 активістів. Більшість з них зараз перебувають у Голосіївському, Деснянському, Дніпровському і Святошинському райвідділів міліції Києва".

Він додав, що з усіх затриманих лише 9 осіб були відразу ж доставлені в ізолятор тимчасового утримання.

"Все решта в нелюдських умовах кілька годин тримали в автозаках або на вулиці. Всі важко поранені. Станом на зараз з'ясовуємо час, на який будуть призначені санкції на арешт затриманих", - зазначив нардеп.