ua en ru

Нардеп "Свободи" ініціює створення Міністерства свободи слова та інформації

Народний депутат від фракції "Свобода" Ігор Мірошниченко ініціює створення Міністерства свободи слова та інформації України.

Народний депутат від фракції "Свобода", заступник голови парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Ігор Мірошниченко ініціює створення Міністерства свободи слова та інформації України. Про це він заявив сьогодні в коментарях журналістам, передає прес-служба ВО "Свобода".

"Проблему безпеки інформаційного простору перезавантаження Національної ради з питань телебачення та радіомовлення не розв'яже. На моє переконання, зараз у державі є потреба створення Міністерства свободи слова та інформації. Це міністерство мало би здійснювати безпеку інформаційного простору і забезпечення ідеологічної складової, яка би об'єднала всю країну... Необхідно зробити це як найшвидше після сформування Кабінету міністрів України та вирішення проблем та врятування економіки", - зазначив Мірошниченко.

Водночас, за його словами, до членства в Нацраді з питань телебачення і радіомовлення не повинні бути допущені люди, які мають відношення до Партії регіонів чи КПУ.

"Тепер ніякого морального та законного права претендувати на посаду члена нацради не мають люди, які були у Партії регіонів чи мають прихильність до неї. Відповідно, цей орган буде сформовано із фахівців, яких запропонує громадськість", - заявив Мірошниченко.