ua en ru

Нардеп Шепелев: "Казначейські зобов'язання привабливі для інвесторів"

Умови розміщення казначейських зобов'язань привабливі для інвесторів - фізичних осіб, вважає народний депутат України, член комітету Верховної Ради з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Олександр Шепелев.

"Прибутковість по казначейських зобов'язаннях, випущених у доларах США, складе 8-10%. Відсотки по цьому виду державних боргових зобов'язань будуть виплачуватися раз на півроку. Термін обігу казначейських зобов'язань становить 2 роки. Цей інструмент дуже привабливий для інвесторів", - вважає член профільного парламентського комітету.

На думку народного депутата Олександра Шепелєва, додатковим важливим моментом для громадян є те, що державний "Ощадбанк" буде зобов'язаний викуповувати казначейські зобов'язання на вторинному ринку за ціною не нижче ніж 1% від ціни продажу.

"Елементарні розрахунки показують, що якщо громадянин протримає казначейські зобов'язання хоча б півтора місяця, то накопичений за цей час купон дозволить продати цінні папери без збитку. Якщо ж не продавати, а тримати далі, казначейські зобов'язання принесуть відчутний дохід в інвалюті", - повідомив член комітету Верховної Ради з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Шепелев.