ua en ru

Нардеп вважає, що Немиря може перемогти на чемпіонаті з корупції

Народний депутат Володимир Олійник вважає, що Григорій Немиря переможе в "Чемпіонаті з корупції - 2013", який стартував в Україні з ініціативи

громадських організацій. "Чемпіонат по корупції - 2013" є моніторинговим проектом, покликаний акцентувати увагу суспільства на гучних корупційних справах і необхідності боротьби з корупцією. У результаті конкурсу 12 гучних корупційних справ разом з їх фігурантами будуть відзначені нагородою "Золотий откатиш".

Народний депутат Володимир Олійник вважає, що всі шанси на перемогу в цьому Чемпіонаті є у голови парламентського комітету з питань європейської інтеграції Григорія Немирі. "Я думаю, що займе одне з призових місць! По-перше, суми там дуже великі проходять. І напевно йому (Немирі - ред.) Потрібно прояснити ситуацію (в обвинуваченні нецільового використання грантових коштів - ред.), Що він абсолютно не робить", - заявив Володимир Олійник.

Народний депутат вважає, що ініціатива проведення "Чемпіонату по корупції" правильна і своєчасна. "У законі про протидію та запобігання корупції записано, що громадськість та громадські організації повинні бути підтримані в пошуках конституційних норм боротьби з цим явищем (корупцією - ред.) Це нормально! Потрібно моніторити, проводити подібні «чемпіонати» - хто з корупціонерів найбільше завинив і т.п.", - резюмував Володимир Олійник.

Раніше повідомлялося, що Володимир Олійник закликав Григорія Немирю відзвітувати за свою діяльність перед громадськістю. Тоді Володимир Олійник заявив: "На місці того ж Немирі провів би широку відкриту конференцію з відповідними документами і заспокоїв би суспільство. Але, очевидно, що він (Григорій Немиря - ред.) Не хоче цього робити".