ua en ru

Нардеп Рибалка "тікав" від тесту на наркозалежність, - Геращенко

Нардеп Рибалка "тікав" від тесту на наркозалежність, - Геращенко Фото: Антон Геращенко

Народний депутат з фракції Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Рибалка "втік" від тесту 7 листопада, коли народним депутатам пропонували пройти перевірку на наркозалежність в кулуарах Верховної Ради. Про це в коментарі журналістам сказав нардеп Антон Геращенко, позаштатний радник міністра внутрішніх справ України.

Крім того, Геращенко зазначив, що сам готовий пройти тест на наркозалежність прямо в стінах парламенту, оскільки ніколи не вживав наркотики.

Зазначимо, Сергій Рибалка є одним з ініціаторів проекту закону про внесення змін до закону України "Про запобігання корупції" щодо розширення сфери застосування спеціальних перевірок, який був зареєстрований в парламенті 16 листопада 2016 року.

При цьому варто зазначити, що ініціатором законопроекту Рибалка був не відразу. Так, тільки 28 листопада, на 12 днів після реєстрації законопроекту, на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook депутат висловив бажання приєднатись до ініціативи.

Законопроект зобов'язує державних службовців проходити обстеження на нарко- і алкозалежність і психічний стан. У пояснювальній записці до документа наголошується, що ним пропонується запровадити спеціальну щорічну перевірку відомостей про стан здоров'я (в частині встановлення психічного стану особи, можливої наркотичної залежності та залежності від алкоголю та психоактивних токсичних речовин) і поширити її на всіх осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.