ua en ru

Нардеп Рибалка: Генеральна прокуратура переслідує опозиційних політиків

Нардеп Рибалка: Генеральна прокуратура переслідує опозиційних політиків Фото: Сергій Рибалка

Генеральна прокуратура України здійснює незаконний тиск на опозиційних політиків, санкціонуючи втручання в господарські спори. Про це у своєму Facebook заявив голова комітету ВР з питань фінансової політики та банківської діяльності, народний депутат фракції Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Рибалка.

"Радикальна партія в парламенті продовжує вимагати відставки Генерального прокурора. Сьогодні ми отримали "асиметрична відповідь". За вказівкою з найвищих кабінетів прокуратура Дніпропетровської області здійснила безпрецедентний крок: за рішенням Бабушкінського райсуду р. Дніпропетровська прокурори обшукали Апеляційний господарський суд Києва. Такого ще не було, щоб силовики не просто втручалися в господарський спір, але і вилучали оригінали справи", - заявив Рибалка.

За його словами, прокурори відкрито погрожують суддям та адвокатам. "Зрозуміло, що команда йде з самого верху: посадити мене як опозиційного народного депутата. Але у них не вийшло за старої злочинної влади, тим більше не вийде і зараз", - зазначив депутат.

За словами Сергія Рибалки, первинною метою прокурорів було вилучення оригіналів документів у справі про заборгованості корпорації "АТБ" ТОВ "АТБ-Маркет") у розмірі 110 млн гривень перед підприємствами групи компаній Group S. (ТОВ "Продекспорт-2009") за поставлені товари.

"Не секрет, що групою S. Group управляє моя сім'я. І через тиск на компанію Генеральна прокуратура здійснює тиск на мене і на Радикальну партію як на опозиційну політичну силу. Втручання прокуратури в господарські процеси, вилучення не копії, а оригінали справ демонструє, наскільки масштабний беззаконня твориться в органах прокуратури, і саме у керівництві ГПУ", - написав Сергій Рибалка.

Він також додав, що з цього очевидно корупційне збіг інтересів корпорації "АТБ", яка не бажає платити за боргами, і керівництва Генеральної прокуратури, яка таким чином тисне на тих, хто відкрито вимагає відставки Генпрокурора Шокіна.

"Остаточне зрощення інтересів прогнилих силових структур і комерційних компаній відбулося при злочинній владі Віктора Януковича. Вже тоді за гроші, які вони повинні були нашій компанії, співвласник АТБ при узгодженні з сином колишнього президента Януковича роздавав хабара керівництву всіх силових структур. І тоді їм не вдалося розтоптати наш бізнес. Але сьогодні ми бачимо, що практики часів Януковича знову повноцінно вертаються в українські реалії. Ми будемо звертатися до Антикорупційну прокуратури з вимогою максимально об'єктивно розслідувати дії прокуратури Дніпропетровської області та Генпрокуратури", - заявив нардеп.

Він підкреслив, що всі учасники сьогоднішніх корупційних діянь рано чи пізно будуть притягнуті до відповідальності або втечуть з країни, також як і колишній президент Янукович, колишній голова СБУ Якименко та багато інших.