ua en ru

Нардеп пропонує підвищити ставку акцизу на пиво в 5,6 разів

У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований законопроект № 10331 від 11 квітня 2012 р. ініційований народним депутатом від Партії регіонів про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо збільшення доходів державного бюджету для реалізації соціальних програм). Текст законопроекту опубліковано на офіційному сайті ВР.

Проект закону передбачає збільшення акцизної ставки на пиво в 5,6 разів - до 4,6 грн за літр у перерахунку на 100% вмісту спирту в продукції. Відзначимо, на сьогоднішній день така ставка становить 0,81грн.

Автор законопроекту впевнений, що в разі прийняття законопроекту, "бюджет отримає від пивної галузі такі ж надходження, як і від лікеро-горілчаної. Тобто на рівні 5,6 млрд грн, що на 3,6 млрд грн більше, ніж отримано в цьому році.

"Таке вирівнювання ставок не призведе до суттєвих змін у вартості пивної продукції для споживача, так як сьогодні пляшка пива коштує 6-7 гривень - відповіднопри вирівнюванні оподаткування пиво подорожчає всередньому лише на 10%", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.