ua en ru

Нардеп закликав СБУ і ГПУ дослідити запис розмови Ситника на предмет розголошення держтаємниці

Нардеп закликав СБУ і ГПУ дослідити запис розмови Ситника на предмет розголошення держтаємниці Фото: прокуратура (screenshot(google-maps)

Розголошення відповідної інформації тягне за собою кримінальну відповідальність

Генеральна прокуратура України і Служба безпеки України мають дослідити запис розмови, у якій особа з голосом схожим на директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника, розголошує інформацію, що може становити державну таємницю. Про це сьогодні на засіданні комітету з питань запобігання і протидії корупції заявив народний депутат з фракції "Народний фронт" Антон Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Декілька днів тому у мережі Інтернет з'явилася розмова, у якій особа, з голосом схожим на голос Артема Ситника, на зустрічі з невідомими особами зачитує матеріали оперативно-технічних розробок, а саме прослуховування... Я публічно звертаюся до керівника САП пана Назара Холодницького, генерального прокурора пана Луценка, до керівника СБУ пана Грицака для того, щоб ви відреагували згідно з законом і вивчили цей запис для того, щоб мати юридичне оформлення подальших дій", - заявив Геращенко.

За словами нардепа, озвучені у розмові матеріали становлять державну таємницю. Розголошення відповідної інформації тягне за собою кримінальну відповідальність.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник не виключає, що його спробують заарештувати.