ua en ru

Нардеп від "Удару" намагається заблокувати отримання Броварами 400 млн грн на розвиток інфраструктури, - депутат міськради

Народний депутат від «Удару» Павло Різаненко намагається заблокувати отримання містом 400 млн грн, які мають піти на розвиток інфраструктури. Таку заяву зробив депутат Броварської міськради Борис Кузьменко, коментуючи заяви Різаненко про передачу в приватну власність 95 га земель промислового призначення.

Нагадаємо, Різаненко заявив , що 95 га земель промислового призначення у Броварах, вартістю більше 200 млн грн , незаконно передані приватній компанії «Інтер -профіт». Нардеп послався на рішення суду, який, нібито, визнав землі, передані приватному інвестору, сільськогосподарськими. Однак, стверджують опоненти Різаненко, суд підтвердив, що земля охоронних зон має сільськогосподарське призначення. Наприклад , такі ж охоронні зони мають будь-які лінії електропередач, в межах яких проводиться сільськогосподарська робота.

Мер Броварів Ігор Сапожко також спростував заяву нардепа. «95 га землі перебували у користуванні ДП «Радіопередавальний центр» (ДП «РПЦ»). Відповідно, дана територія була державною, а не комунальної . ДП «РПЦ» з 2006 р. залишилося без держзамовлення, через що його діяльність була зупинена. Була розпочата процедура банкрутства через заборгованість з оплати земельного податку у розмірі 6,5 млн грн. ДП «РПЦ » був найбільшим податковим боржником у Броварах» , - сказав мер.

Коли до міськраді звернулася компанія «Інтер -профіт» , підкреслив Сапожко, з пропозицією інвестувати у створення даному території близько 500 млн дол і створити 4 тис. робочих місць , більшість у міськраді дала на це згоду.

Згідно з чинним законодавством, інвестор, що має намір забудови земельної ділянки у відповідному населеному пункті, зобов'язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту на суму в розмірі 10% від загальної кошторисної вартості будівництва об'єкта.

«Тобто, місто Бровари отримає на розвиток інфраструктури та комунікацій близько 400 млн грн», - резюмується в прес- релізі компанії «Інтер-профіт».