ua en ru

Нардеп від ПР пропонує Раді розширити закон про "амністію" учасників Євромайдану на правоохоронців

Народний депутат від Партії регіонів Микола Левченко пропонує розширити закон про "амністію" учасників Євромайдану на правоохоронців та посадових осіб. Відповідний законопроект № 3821 "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування працівників правоохоронних органів та посадових осіб, а також усіх інших учасників подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань" депутат зареєстрував у Верховній Раді України.

Текст законопроекту наразі на сайті Раді відсутній.

Нагадаємо, сьогодні, 25 грудня, опубліковано закон №712-VІІ "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань".

Зокрема, закон передбачає звільнити від відповідальності осіб, які були учасниками акцій протесту і масових заходів, починаючи з 21 листопада 2013 р. Всі кримінальні і адміністративні провадження, відкриті за даними подій, підлягають закриттю.

Крім того, особи, залучені до кримінальної відповідальності за вищевказані події, підлягають звільненню від відповідальності.