ua en ru

Нардеп від ПР: Євроінтеграційні закони - це закони про прокуратуру та виборче законодавство

Справжні євроінтеграційні закони - це законопроекти про прокуратуру та про вибори, а не законопроект про лікування ув'язнених за кордоном , написаний під одну людину. Про це заявив народний депутат від Партії регіонів Олег Зарубінський, передає телеканал БТБ.

«Якщо Віктор Янукович поставить свій підпис під Угодою про Асоціацію та про Зону поглибленої торгівлі з Євросоюзом, це стане його надбанням, що дуже невигідно опозиції. Тому що саме опозиція весь час будує свою політичну діяльність на гаслах євроінтеграції. Це невигідно опозиційним лідерам , адже їх євроінтеграційні гасла знову будуть нівельовані», - сказав Зарубінський.

На його думку, парламентська опозиція також не зацікавлена у звільненні екс-прем'єра Юлії Тимошенко. «У опозиції вже розподілені ролі, хто після наступних виборів буде головою адміністрації президента, хто - прем'єр-міністром, віце-прем'єром і так далі. Опозиція зацікавлена, щоб Юлія Тимошенко залишалася в ув'язненні. Багато поставили на Арсенія Яценюка і на Віталія Кличка, зрозуміло, що «Свобода» однозначно буде підтримувати Олега Тягнибока. І тут з'являється Юлія Тимошенко. Що в такій ситуації робити?», - сказав нардеп.

Коментуючи проєвропейські проекти законів, які залишилося прийняти на засіданні ВР, він зазначив, що насправді євроінтеграційні закони - це зовсім не закон про лікування за кордоном, написаний під одну людину .

«Такі закони дуже далекі від євроінтеграції. Це все маніпуляція. Справжні євроінтеграційні закони - це закон про прокуратуру і закон про виборче законодавство. Верховна Рада проголосувала їх у першому читанні. Фракція Партії регіонів готова працювати над ними і приймати в другому читанні. Верховна Рада прийняла вже 18 євроінтеграційних законів, і ми хочемо , щоб були проголосовані ще два. Що стосується питання лікування ув'язнених за кордоном, він має бути вирішено для всіх українських громадян. Чи не для українських VIP -персон. Перед цим законом повинні бути всі рівні», - резюмував народний депутат.