ua en ru

Нардеп НФ: нова коаліція буде юридично оформлена на початку наступного тижня

Нардеп НФ: нова коаліція буде юридично оформлена на початку наступного тижня Фото: народний депутат від фракції "Народний фронт" Вадим Кривенко

Він зазначив, що перед тим як Яценюк подасть у відставку, має бути створена коаліція

На початку наступного тижня, 11-12 квітня, повинна бути оформлена юридично нова коаліція, перед тим як уявлення про відставку Яценюка буде подано в Раду . Про це заявив народний депутат від парламентської фракції "Народний фронт" Вадим Кривенко в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Офіційно це не зафіксовано, але де-факто коаліція вже існує. Я впевнений, що де-то в понеділок-вівторок вона буде оформлена. Тому, будучи послідовним, Арсеній Петрович прийняв для себе рішення подати у відставку для того, щоб відкрити дорогу нашим партнерам по коаліції, а ми будемо обов'язково входити в нову коаліцію для того, щоб можна було сформувати новий уряд, призначити нового прем'єра в даному випадку мова йде про Володимир Гройсман. Це питання давно обговорювався, додатково воно буде обговорюватися в понеділок", - заявив він.


Він зазначив, що перед тим як Яценюк подасть у відставку, має бути створена коаліція.

"Це рішення не сьогоднішнього дня. Ще місяць тому фракція народний фронт і Арсеній Яценюк виступили із заявою, що якщо президент нашої країни Петро Порошенко і найбільша фракція в парламенті БПП вважає, що потрібно міняти прем'єр-міністра задля збереження стабільності, заради збереження курсу нашої країни ми згодні на це. Але перед тим як Арсеній Петрович подасть у відставку, він не тримається за крісло, повинні бути виконані декілька умов, і ми про цих умовах говорили. Перша і головна умова - це створення чіткої коаліції у Верховній Раді, яка обере майбутнього прем'єра", - заявив він.

Нагадаємо, сьогодні, 10 квітня, ппрем'єр Яценюк заявив про вирішенні піти у відставку.

За його словами, уявлення про його відставку буде подано в Ради 12 квітня.