ua en ru

Нардеп Левус вимагає заарештувати Аврамова і Корсунського з оточення Іванющенка

Народний депутат України Андрій Левус подав заяву в ГПУ, СБУ та МВС з вимогою негайного виявлення та арешту Івана Аврамова та Сергія Корсунського, пов'язаних з Юрієм Іванющенком ("Юрою Єнакіївським"). Сьогодні про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Подав заяву до ГПУ, СБУ та МВС з вимогою негайного виявлення та арешту бандитів Єнакієвського Аврамова та Корсунського...

Опубліковано Андрієм Левусом 3 лютого 2016 р.

"Перебування кримінального авторитета Івана Аврамова і одного з ватажків "ЛНР" Сергія Корсунського в Києві - це ланки одного ланцюга. Аврамов відповідає за ринок "7 км", Корсунський - за контрабанду вугілля з окупованої зони Донбасу. Вони безпосередньо підпорядковуються Юрію Іванющенку - Єнакіївському. Вони приїхали для врегулювання кризи в проектах, за які відповідають. За моєю інформацією, зустрічі відбуваються на високому державному рівні. Наша спільна з громадськістю інформаційна, правова і політична атака на бізнес і чиновників Єнакіївського досягає своїх результатів. Конфлікт - на фінальній стадії. Сьогодні стане відомо, яку позицію займе найвище керівництво держави. Я вже подав відповідні заяви до ГПУ, СБУ та МВС з вимогою негайного виявлення та арешту бандитів Єнакіївського - Аврамова і Корсунського. Ми побачимо, чи знаходиться українська влада в договорняках з бандитами-сепаратистами, чи захищає національні інтереси і закон", - написав Левус.

Раніше він опублікував на своїй сторінці посилання на відео з мирно відпочиваючим в київському ресторані "Катюша" бойовим командиром армії ЛНР Сергієм Корсунським.

За даними ЗМІ, громадянські активісти помітили Сергія Корсунського, першого заступника глави терористичної організації ЛНР Валерія Болотова, в самому центрі Києва, неподалік від станції метро "Олімпійська". Вони підійшли до Корсунського з відеокамерою і запитали, що він, бойовик ЛНР, робить у столиці України. Судячи з реакції Корсунського, він відчуває себе в Києві цілком комфортно і впевнено, пишуть ЗМІ.

За даними видання, прибувший в Київ бізнес-партнер Юрія Іванющенка Іван Аврамов - особа відома широкої громадськості. При Януковичі, Аврамов, "будучи "смотрящим" по Одеській області, підім'яв під себе всі ласі шматки, починаючи від Одеського морського торговельного порту до ринку "7 км", йдеться в матеріалі. Відзначається, що Іван Аврамов контролює вугільний бізнес Донбасу, київську та одеську митниці, а також ринок алкоголю.