ua en ru

Нардеп: Гройсман підвищив депутатам зарплату майже в 3 рази перед відходом у Кабмін

Нардеп: Гройсман підвищив депутатам зарплату майже в 3 рази перед відходом у Кабмін Фото: Гройсман до переходу в Кабмін підвищив нардепам зарплату

Збільшився також фонд оплати праці помічників депутата

Колишній спікер парламенту Володимир Гройсман до свого призначення на посаду глави Кабінету міністрів підвищив депутатам Верховної Ради України заробітну плату майже в три рази. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написала нардеп Ольга Червакова.

"15.04.16 р. було збільшено депутатська зарплата. Вона зросте з 6400 до 17650 грн. Така ж сума буде виділятися на депутатську діяльність. Збільшується також фонд оплати праці помічників депутата: 12500 грн, став - 25000 грн. Всі суми наведені без урахування сплати податків, тобто на руки буде видаватися менше. Отримувати зарплату можуть не більше п'яти помічників. Раніше було 4", - написала парламентарій.


Вона зазначила, що це було останнє розпорядження Гройсмана на посаді голови ВР.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України підвищив посадові оклади держслужбовців.

"Згідно запропонованої схеми посадові оклади державних службовців будуть підвищені і складуть зокрема: від 1723 грн. на посаді спеціаліста в районі до 8615 грн. на посаді Голови районної державної адміністрації; від 2412 грн. на посаді спеціаліста в області до 10338 грн. на посаді Голови обласної державної адміністрації від 3618 грн. на посаді спеціаліста в державному органі, юрисдикція якого поширюється на територію всієї України, до 12061 грн. на посаді керівника державного органу (Державного секретаря). Також проектом пропонується затвердити розміри надбавок за 9-ю ранги державного службовця від 200 до 1000 грн.", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо також, раніше Павло Розенко заявляв, що зарплати чиновників зростуть на 10% з 1 травня.

"В цілому посадові оклади на першому етапі збільшуються на 10%. І керівникам буде надано право нараховувати працівникам надбавку за високі досягнення в роботі, за додаткову навантаження і за стаж роботи", - сказав він.