ua en ru

Нардеп Євтушок відкликав свій підпис під законопроектом про націоналізацію АТБ

Народний депутат Сергій Євтушок ("Батьківщина") заявив, що відкликав свій підпис під законопроектом "Про націоналізацію майна торгової мережі "АТБ".

"Я відкликав свій підпис під законопроектом про націоналізацію торгової мережі АТБ. Я вникнув в деталі і вважаю, що це внутрішні розборки і мені там нема чого робити", - повідомив він.

Євтушок вважає що держава глобально має боротися з сепаратизмом, а не з окремо взятою компанією. За словами нардепа, скандальний законопроект про націоналізацію АТБ більше схожий просто на чиїсь розборки.

"Боротьба з сепаратизмом повинна вестися в контексті держави в цілому, а не по відношенню до окремої компанії. А цей законопроект - це чиїсь розборки. Тому я відкликав свій підпис", - додав депутат.

Нагадаємо, минулого тижня 15 народних депутатів, значна частина яких представляє "Радикальну партію Олега Ляшка", зареєстрували у Верховній раді законопроект №2689 "Про націоналізацію майна торгової мережі АТБ". Згідно з пояснювальною запискою, народні обранці хочуть забрати мережу, щоб припинити фінансування тероризму.

За словами експертів, на даний момент не існує достовірних фактів, що свідчать про причетність АТБ або окремих її співробітників до будь-яких дій, які суперечать принципам національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України.

Наголошується, що причиною появи законопроекту міг стати побутовий конфлікт між співвласником АТБ Геннадієм Буткевичем та власником компанії S. I. GROUP (випускає продукцію під торговими марками SEMKI і "Морські") Сергієм Рибалко, який зараз є депутатом Верховної Ради від Радикальної партії.

АТБ - найбільша в Україні торгова мережа, що налічує понад 670 магазинів у 16 областях країни. У мережі повідомляють, що понад 150 магазинів в зоні АТО захоплені терористами, а в Криму мережа АТБ піддається тиску з боку влади.