ua en ru

Нардеп: БПП вимагає, щоб "Самопоміч" увійшла до коаліції

Нардеп: БПП вимагає, щоб "Самопоміч" увійшла до коаліції Фото: член фракції "Самопоміч" Олена Сотник

Соболєв заявив, що "Самопоміч" перейшла в опозицію і буде конструктивною опозицією

"Блок Петра Порошенка" (БПП) вимагає, щоб "Самопоміч" увійшла до коаліції. Про це РБК-Україна повідомила член фракції "Самопоміч" Олена Сотник за результатами переговорів із БПП. Як повідомила депутат, про це на засіданні повідомив лідер фракції БПП Юрій Луценко.

"Вони хочуть, щоб ми ішли в коаліцію, інші форми співпраці їх не влаштовують",- сказала депутат, пояснивши, що БПП не цікавить, щоб "Самопоміч" просто підтримала кандидатуру спікера Володимира Гройсмана на посаду прем'єра, їм потрібно щоб вона входила в коаліцію.


На екстренному засіданні фракції "Блоку Петра Порошенка" за участі "Самопомочі" обговорюєть виключно умови підтримки спікера Верховної Ради України Володимира Гройсмана як кандидата на посаду прем’єр-міністра України, про повернення "Самопомочі" до коаліції мова не йде. Про це повідомив заступник голови "Самопомочі" Єгор Соболєв.

Соболев пояснив журналістам, що зустріч була ініційована для того, щоб пояснити фракції БПП, на яких умовах "Самопоміч" може підтримати голосування за кандидатуру спікера парламенту Володимира Гройсмана на посаду прем'єра. Як зауважив Соболєв, в жодному разі не йдеться про повернення до коаліції.

"Ми готові, якщо ці вимоги будуть задоволені, розглянути питання підтримки прем'єр-міністра...ми сказали чітко, вони (депутати фракції БПП - ред) перепитували кілька разів, що "Самопоміч" перейшла в опозицію і буде конструктивною опозицією, але вона може укласти угоду з прем'єр-міністром і коаліцією, які рішення ми можемо спільно розробляти і підтримувати", - розповів Соболєв.

Соболєв покинув засідання фракцій, адже колеги з БПП Ніна Южаніна, Ірина Луценко та Іван Мельничук попросили його залишити засідання через те, що він критикує президента.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що фракція "Блоку Петра Порошенка" проводить екстренне засідання за участі фракції "Самопоміч".