ua en ru

Береза на засіданні Київради вимагає внести до порядку денного питання про будівництво біля парку Кіото

Береза на засіданні Київради вимагає внести до порядку денного питання про будівництво біля парку Кіото Фото: Борислав Береза

Нардеп кидав у депутатів папір

Народний депутат України Борислав Береза заблокував трибуну Київської міської ради після того, як депутати проголосували за надання йому слова в останньому розділі порядку денного, передає кореспондент РБК-Україна.

зокрема, після першого голосування депутати Київради відмовили Березі у виступі. Однак повторна ініціатива дати слово нардепу в розділі "різне", який знаходиться в кінці порядку денного, була прийнята.

У ході виступу парламентарій зажадав від депутатів міста негайно внести до порядку денного питання про будівництво біля парку Кіото, проти якої, в тому числі, виступала активістка Валентина Макарова.

Береза закликав також розірвати договори оренди та по інших проблемних будівництв - зокрема, на інженерних мережах ядерного реактора по пр. Науки 42А, а також на Миколаївській Слобідці.

"Припинити кровопролиття в Києві. Не треба тут нового Мукачево. Не треба інших ситуацій. Ви в цьому зацікавлені так само, як і я. Ми живемо в цьому місті. Київ повинен бути спокійний. Зупиніть ті забудови, за які реально йде бійка. Ллється кров. Вбивати громадських активістів на вулиці Києва - неприпустимо. Є рішення, за яке ви можете проголосувати. Я звертаюся до вас, незалежно від того, яку фракцію ви представляетею. Проголосуйте як єдиний організм і допоможіть киянам. Це - завдання по захисту Києва", - закликав депутатів Береза.

Варто відзначити, що під час засідання під стінами КМДА зібралися активісти у зв'язку зі звірячим побиттям активістки Макарової. Учасники мовчазної пікету тримали в руках фотографії постраждалої, яка зараз знаходиться в лікарні у важкому стані.

Нагадаємо, увечері 21 липня невідомі напали на Макарову в парковій зоні на вул. Жукова. Раніше на адресу активісток надходили неодноразові погрози, а також був влаштований підпал автомобіля. В результаті замаху в активістки проломлена лобова кістка, є переломи носа, ребра і утворилися великі гематоми.