ua en ru

Нардепи вимагають від ГПУ притягти до відповідальності 200 кримських суддів-зрадників

Нардепи вимагають від ГПУ притягти до відповідальності 200 кримських суддів-зрадників Фото: Георгій Логвинський

Нардепи пікетують Генпрокуратуру

Група народних депутатів з різних фракцій сьогодні, 8 липня 2015 р. о 14:00 почали пікетування Генеральної прокуратури України з вимогою притягнути до відповідальності понад 200 суддів і прокурорів АР Крим, які присягнули на вірність Російській Федерації, що аннексувала півострів. Про це РБК-Україна повідомив народний депутат з фракції "Народний фронт" Георгій Логвинський.

"Нинішнє керівництво Генпрокуратури в такому положенні, коли воно має відповідати громадянам, що буде робити далі, і, думаю, ми доб'ємося того, щоб результат був позитивним. Але тут питання не лише суддям, тут питання про притягнення до відповідальності всієї системи наших державних зрадників. Я думаю, що під таким депутатським контролем вони навряд чи встоять. Або ж може постати питання, що прокуратура не справляється зі своїми обов'язками", - заявив Логвинський.

Він зазначив, що поки претензій до керівництва ГПУ немає, але разом з тим на сьогодні дуже мало арештів суддів і жодного вироку по держзрадникам. Тому, за словами нардепа, треба посилити цей процес.

Логвінський також зазначив, що Генпрокуратура не подавала до Верховного суду відповідні подання, тому що, за інсайдерською інформацією з вищих ешелонів судової гілки влади відбувалися прохання притримати справи щодо їх кримських колег.

"Тому ми шляхом передавлення будемо доводити це до кінця. Мені здається, вони навмисно притримували, щоб депутати пішли у відпустку і забули про це, і нагадати, що ми не забули і є група депутатів, які тримають це на контролі", - сказав Логвинський.

"Більше того, у мене є інформація, що вони зараз заднім шляхом все підписували (подання про направлення справ Верховний суд України - ред.)... Є різна інформація, але на рівні виконавчої влади кажуть, що вони нічого не бачили і не отримували", - повідомив нардеп.

Він зазначив, що стаття за зраду України передбачає до 12 років позбавлення волі та судді і прокурори, щодо яких відкрито кримінальні провадження і оголошені підозри, повинні затримуватися, коли вони в'їжджають на материкову територію України.

"Однак ми не можемо суддів притягнути до кримінальної відповідальності без рішення Верховного суду України і Верховної Ради, і вони відчувають себе досить комфортно і безкарно ось це почуття найстрашніше, так як воно породжує подальші правопорушення", - заявив Логвинський.

До акції вже приєдналися Мустафа Джемілєв, Рефат Чубаров, Борислав Береза, Олена Масоріна, Антон Геращенко, Андрій Лозовий, Дмитро Лінько, Ігор Мосійчук, Артем Вітко

Напомню, что сегодня в 14:00, 8 июля, под Генпрокуратурой собирается пикет (ул. Резницкая, 13/15).Призываю к обществен...

Posted by Георгий Логвинский on 8 Июль 2015 г.

Нагадаємо, 9 червня 2015 р. Печерський районний суд Києва підтримав подання Генеральної прокуратури України (ГПУ) і наклав арешт на нерухоме і рухоме майно колишніх прокурорів Криму.

Раніше генпрокуратура України звинуватила 144 кримських прокурора в держзраді .