ua en ru

НАЗК заявляє про загрозу зриву е-декларування в 2017 році

НАЗК заявляє про загрозу зриву е-декларування в 2017 році Фото: глава НАПК Наталія Корчак

Глава НАЗК звинуватила посадових осіб Держспецзв'язку та УСС у службових злочинах

В Україні існує загроза зриву кампанії з електронного декларування в 2017 році. Про це йдеться у зверненні голови Національного агентства з питань запобігання корупції Наталії Корчак до правоохоронних органів та громадськості, опублікованому на сайті НАЗК.

"Невиконання Державним підприємством "Українські спеціальні системи"...договору з Національним агентством з питань запобігання корупції з адміністрування та програмно-технічного супроводження програмного забезпечення Єдиного реєстру декларацій...створило реальну загрозу зриву кампанії з електронного декларування доходів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування в 2017 році", - йдеться у зверненні

Корчак зазначає, що такі дії ставлять під загрозу європейську інтеграцію України, підривають довіру іноземних партнерів та інвесторів. Зокрема, глава НАЗК заявляє, що з початку перебоїв в роботі реєстру неодноразово зверталася до УСС з вимогами усунути збої, однак заходи по їх усуненню не приймалися вчасно.

"З урахуванням викладеного, як керівник Національного агентства, вбачаю в діях посадових осіб Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації, а також ДП УСС ознаки службових злочинів, які дискредитують саму ідею запобігання корупції, електронного декларування доходів і потребують відповідного правового реагування", - додала Корчак.

Нагадаємо, раніше Корчак заявила про відсутність підстав для своєї відставки.