ua en ru

У НАЗК заявили, що громадські активісти будуть подавати е-декларації у 2018 році

У НАЗК заявили, що громадські активісти будуть подавати е-декларації у 2018 році Фото: подача е-декларації

Декларацією повинен бути охоплений період з 30 березня по 31 грудня 2017 року

У Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК) заявили, що громадські активісти будуть подавати перші е-декларації в 2018 році. Про це повідомили в прес-службі НАЗК.

"Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані необхідно подавати починаючи з 30 березня 2017 року. Декларацією повинен бути охоплений період з 30 березня 2017 по 31 грудня 2017 року", - йдеться в повідомленні.

Згідно інформації НАЗК, обов'язок подання електронної декларацій з 1 січня 2018 року, в результаті вступу в силу Закону "Про внесення змін у деякі закони України щодо особливостей фінансового контролю окремих категорій посадових осіб", розповсюджено на ряд осіб.

Так, це стосується фізосіб, що входять до складу: спостережної ради держбанку, держпідприємства або держорганізації, що має на меті одержання прибутку, конкурсних комісій, утворених згідно з Законом України "Про державну службу", Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування"; Громадської ради чесноти, утвореній відповідно до Закону України "Про судоустрій і статус суддів".

Також, це стосується осіб, які входять до складу громадських рад, рад громадського контролю, утворених при держорганах і беруть участь у підготовці рішень з кадрових питань, підготовки, моніторингу, оцінки виконання антикорупційних програм.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАПК уточнив терміни подачі електронних декларацій, згідно з прийнятим парламентом законом № 1975-VIII "Про внесення змін у деякі закони України щодо особливостей фінансового контролю окремих категорій посадових осіб".