ua en ru

НАЗК виявило конфлікт інтересів у першого заступника голови Мінспорту Гоцула

НАЗК виявило конфлікт інтересів у першого заступника голови Мінспорту Гоцула Фото: Ігор Гоцул (facebook.com ihor.hotsul)

В НАЗК запрошений Гоцул для пояснень по адмінпротоколу

В Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) запрошений перший заступник міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул для пояснень по адмінпротоколу. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Для забезпечення реалізації прав особи, яка притягається до адміністративної відповідальності і має право подати пояснення і зауваження щодо змісту протоколу, в Національне агентство з питань запобігання корупції запрошений перший заступник міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що Гоцул запрошений прибути в Національне агентство 22 лютого 2018 о 11:00.

Так, НАЗК встановило, що перебуваючи на керівній посаді центрального органу виконавчої влади Гоцул здійснював дії в умовах реального конфлікту інтересів. Відповідний конфлікт виник під час розгляду і узгодження документів, які стосуються очолюваної ним громадської спілки "Федерація легкої атлетики України".

У цьому випадку факт порушення вимог закону щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Також вказане діяння містить ознаки адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією, відповідальність за яке передбачена статтею 172-7 кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, в грудні минулого року повідомлялося, що НАЗК запросило главу Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Володимира Лапу для зауважень по адмінпротоколу.