ua en ru

НАЗК внесло припис Ситнику

НАЗК внесло припис Ситнику Фото: НАЗК

Припис стосується можливого конфлікту інтересів одного з детективів НАБУ

Національне агентство України з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло припис директору Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артему Ситнику. Про це повідомила прес-служба НАЗК.

Припис стосується порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів та інших порушень закону. Припис внесли щодо детектива Головного підрозділу детективів НАБУ Ігоря Семака.

"Національне агентство за результатами перевірки встановило, що перебуваючи на посаді детектива, Ігор Семак не вжив заходів щодо врегулювання потенційного конфлікту інтересів та не повідомив безпосереднього керівника про наявність у нього потенційного конфлікту інтересів, чим вчинив правопорушення, пов’язане з корупцією", - зазначили в НАЗК.

Зокрема, у діяльності детектива, який включений до групи детективів для здійснення досудового розслідування у кримінальних провадженнях щодо закупівель, здійснених ДП "НАЕК "Енергоатом" та щодо розтрати чужого майна та зловживання службовим становищем керівництва ДП “СхідГЗК”, не виключається можливість наявності приватного інтересу, зумовленого попередньою оплачуваною роботою на посаді помічника-консультанта народного депутата України Вікторії Войціцької.

"Детектив мав вжити заходів щодо недопущення чи врегулювання потенційного конфлікту інтересів. Проте за наявними фактами відомо, що Ігор Семак не повідомляв НАБУ про наявність потенційного конфлікту інтересів під час своєї участі у проведенні досудового розслідування за зазначеними кримінальними провадженнями", - заявили в НАЗК.

У своєму приписі НАЗК вимагає усунути виявлені порушення, зокрема провести службове розслідування, притягнути винних осіб до встановленої чинним законодавством відповідальності та врегулювати потенційний конфлікт інтересів.

Нагадаємо, раніше в НАЗК винесло припис голові Київської обласної держадміністрації Олександру Горгану.