ua en ru

НАЗК внесло припис стосовно віце-президента ДП "Антонов"

НАЗК внесло припис стосовно віце-президента ДП "Антонов" Фото: НАЗК

НАЗК вимагає провести службове розслідування

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) на своєму засіданні прийняло рішення про внесення припису про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону виконуючому обов’язки президента держпідприємства "Антонов" Олександру Кривоконю, припис внесено стосовно віце-президента ДП. Про це повідомляє прес-служба агентства.

"Віце-президент ДП "Антонов", будучи посадовою особою юридичної особи публічного права, порушив вимоги частини першої статті 36 закону "Про запобігання корупції", а саме не передав належні йому підприємства та корпоративні права в управління іншій особі протягом 30 днів після призначення на посаду, чим вчинив правопорушення, пов’язане з корупцією", - сказано у повідомленні.

Так, згідно з приписом, НАЗК вимагає провести службове розслідування з метою виявлення причин та умов, що призвели до вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією, і розглянути питання щодо притягнення винної особи до встановленої законом відповідальності.

Нагадаємо, раніше НАЗК внесло припис Київському міському голові Віталію Кличку щодо гендиректора "Київзеленбуду" Михайла Наконечного.