ua en ru

НАЗК внесло припис щодо гендиректора "Київзеленбуду"

НАЗК внесло припис щодо гендиректора "Київзеленбуду" Фото: НАЗК

Припис стосується етичної поведінки та врегулювання конфлікту інтересів

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло припис Київському міському голові Віталію Кличко стосовно гендиректора "Київзеленбуду" Михайла Наконечного. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"НАЗК на своєму засіданні ухвалило рішення про внесення припису про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання і врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону Київському міському голові", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, внесено припис щодо генерального директора Київського комунального об'єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста "Київзеленбуд" Михайла Наконечного.

Так, за результатами виявлення порушень Департаментом моніторингу дотримання законодавства про конфлікт інтересів встановлено, що гендиректор "Київзеленбуду", будучи службовою особою юридичної особи публічного права, порушив вимоги частини першої статті 36 Закону України "Про запобігання корупції" і не передав належні йому підприємства та корпоративні права - ТОВ "Київська свічкова фабрика" в управління іншій особі

Призначений на посаду 31 серпня 2016 року чиновник повинен був протягом 30 днів після призначення зробити це, однак не зробив, чим вчинив правопорушення, пов'язане з корупцією.

З метою усунення виявлених порушень НАЗК вимагає провести по Михайлу Наконечному службове розслідування та розглянути питання про притягнення його до відповідальності.

Наголошується, що про виконання розпорядження керівник органу, підприємства, установи, організації повинен повідомити НАЗК протягом 10 робочих днів з дня його отримання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАЗК внесло припис про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання конфлікту інтересів, інших порушень закону міністру інфраструктури України Володимиру Омеляну.