ua en ru

НАЗК внесло припис в. о. голови Фіскальної служби Продану

НАЗК внесло припис в. о. голови Фіскальної служби Продану Фото: Мирослав Продан (facebook.com/sfsofukraine)

Продану внесли припис щодо директора департаменту аудиту ДФС

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло припис виконуючому обов'язки голови Державної фіскальної служби Мирославу Продану. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАЗК.

Зокрема, Продану внесли припис про порушення законодавства про етичну поведінку, запобігання і врегулювання конфлікту інтересів. Припис внесено відносно директора департаменту аудиту ДФС Наталії Рубан за результатами повної перевірки поданих нею декларацій.

Повідомляється, що Рубан в декларації надала недостовірні відомості про дату виникнення права власності на об'єкти нерухомості, про отримані доходи та суми коштів, розміщених на банківських рахунках, а також не вказала інформацію про перебування в статусі члена та голови ревізійної комісії громадської організації.

"Оскільки задекларовані недостовірні відомості відрізняються від достовірних на суму меншу, ніж 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, зазначені порушення не містять ознак правопорушень, передбачених частиною четвертою статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення та статтею 366-1 Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

НАЗК вимагає внести до декларацій правдиві відомості, а також провести службове розслідування і притягнути Рубан до дисциплінарної відповідальності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАЗК внесло 15 приписів високопоставленим чиновникам.